Tekeningen digitaliseren: het digitaliseren van bestaand tekenwerk


Wist je dat bouwkundig- en installatietechnisch tekenwerk vroeger alleen met de hand werd gemaakt? Tegenwoordig komt dit alleen voor als er een ontwerptekening nodig is. Wij van start-bouwproject zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van bestaand tekenwerk. Heb jij nog oude bouwtekeningen liggen die je gedigitaliseerd wilt hebben? Lees dan snel verder.

Tekeningen digitaliseren: het digitaliseren van bestaand tekenwerk bouwkundig en installatie

Voordelen van bestaande tekeningen digitaliseren

Ga je je woning verbouwen of verkopen, dan is het vaak noodzakelijk om bestaande tekeningen te digitaliseren. Dit heeft de volgende redenen en voordelen:

Wijzigingen aanbrengen

Op een handgemaakte tekening is het vaak niet meer mogelijk om wijzigingen aan te brengen. Door deze te digitaliseren, kunnen wij deze als onderlegger voor een verbouwingstekening gebruiken.

Je kunt je woning beter verkopen

Als je je woning gaat verkopen, dan wil je dat de presentatie er zowel online als in brochures zo mooi mogelijk uitziet. Als wij je bouwtekeningen digitaliseren, dan kunnen de plattegronden worden ingekleurd. Ook kan een potentiële koper op basis van deze gedigitaliseerde tekening eenvoudiger zijn plannen maken.

Het is overzichtelijk en up-to-date

In de loop der jaren kunnen er aan een woning of ander gebouw veel bouwkundige- of installatietechnische wijzigingen zijn gedaan. Vaak is hierbij verschillend bouwkundig tekenwerk aanwezig. Dit is niet overzichtelijk en kan een groot struikelblok zijn bij de verkoop van jouw gebouw of woning.

Doordat wij de verschillende bouwkundige en/of installatietechnische tekeningen digitaliseren en vertalen naar één digitale tekening, kan deze altijd naar wens worden aangepast. Bovendien blijft de tekening zo altijd up-to-date.

Wij slaan de tekening vervolgens op als digitaal bestand. Dit is overzichtelijk én de tekening is eenvoudig te versturen.

Extra optie: archief digitaliseren

Bezit jij over veel handgemaakte tekening in je archief? En heb je deze altijd al overzichtelijk als digitale tekeningen willen beheren? Ook dan kun je terecht bij Advies- en Tekenbureau van Assendelft. Wij bieden de losse optie om al jouw handgemaakte tekeningen te digitaliseren. Neem hiervoor dan contact met ons op via het contactformulier.

Bestaande tekeningen digitaliseren: onze werkwijze


Meestal zijn er al tekeningen van een woning of gebouw in het archief van de gemeente aanwezig. Gaan wij tekeningen digitaliseren, dan vragen wij deze eerst op bij de gemeente.

Zijn de tekeningen niet aanwezig in het gemeentearchief maar bij alleen bij jou, dan verzoeken wij je om deze tekeningen (indien mogelijk) per post naar ons op te sturen. Wij scannen deze tekeningen dan zorgvuldig in en vertalen deze met ons tekenprogramma naar een digitale tekening. De bestandsformaten die wij kunnen aanleveren zijn .dwg, .dxf, .ifc en .pdf.

De (oude) tekeningen sturen wij na het inscannen weer naar je terug. Indien gewenst kunnen wij de nieuwe tekening ook voor je afdrukken en per post naar je versturen.

Bestaande tekeningen digitaliseren: vraag een offerte aan

Wil je graag je bestaande tekeningen laten digitaliseren door start-bouwproject? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Je geeft hier eenvoudig aan welke werkzaamheden je door ons wilt laten uitvoeren. Je ontvangt altijd binnen 24 uur een reactie en een gepersonaliseerde offerte.