Installatie tekenwerk: tekenwerk voor woning- en utiliteitsbouw

Voor vele projecten zoals woning- en utiliteitsbouw is installatie tekenwerk van groot belang. Dit geldt voor zowel de particuliere bouwer, bouwbedrijven en andere installatiebedrijven. Daarom voeren wij voor al deze groepen het tekenwerk uit en maken wij hierbij gebruik van de ontwerpsoftware Adomi. Lees hier alles over onze werkwijze voor installatie tekenwerk.

Het installatie tekenwerk kunnen wij verzorgen voor:

 • Riolering
 • Water- en gasleiding
 • CV installatie
 • Ventilatie
installatie tekenwerk voor water, cv, riolering en ventilatie

Waarom installatie tekenwerk bij Start-bouwproject?

Heb je installatie tekenwerk nodig? Dan ben je bij start-bouwproject aan het juiste adres. Je profiteert namelijk van vele voordelen:

Je voorkomt problemen

Heb je het juiste tekenwerk in je bezit, dan kunnen veel bouwvertragingen of problemen worden voorkomen. Wij zorgen er namelijk eerst voor dat alle gegevens compleet zijn en wij deze daarna pas intekenen. Zo heeft degene die de bouw moet uitvoeren een compleet pakket.

Je bespaart tijd en kosten

Wij bieden de bouwkunde én de installatie aan. Op die manier kunnen wij voor het bouwtraject rekening houden met zowel het bouwkundige als het installatietechnische aspect en hoef je niet te overleggen met verschillende bedrijven. Ook bereiden wij alle projecten voor, zodat de monteur direct vanaf tekening kan installeren. Met deze unieke werkwijze van start-bouwproject bespaar je dus tijd en ook geld.

Het is duurzaam

Duurzaamheid is in de bouw- en installatiewereld zeer belangrijk. Niet alleen vanuit de overheid worden duurzame keuzes en duurzaam bouwen verwacht, ook steeds meer mensen kiezen er zelf bewust voor om duurzamer te bouwen. Daarom staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel.

Duurzaamheid begint natuurlijk bij de keuzes die worden gemaakt. Uiteraard helpen wij je om de juiste keuzes hierin te maken.

Werkwijze installatie tekenwerk

Net als bouwkundig tekenwerk vergt installatie tekenwerk de juiste precisie. Daarom werken wij in stappen. Hierbij overleggen wij en geven een duidelijke terugkoppeling. De stappen zijn als volgt:

 1. Digitaliseren bestaande situatie
 2. Installatietekening van het ontwerp
 3. Montagetekening
 4. Revisie tekenwerk

1. Digitaliseren bestaande situatie

Gaat het om een verbouwing? Dan digitaliseren wij zowel de bouwkundige tekeningen als het installatie tekenwerk.

Eerst digitaliseren wij het bestaande installatietechnisch tekenwerk. Dit kunnen wij gebruiken om het ontwerp verder op te maken.

Ook digitaliseren wij de bestaande bouwkundige tekeningen. Deze dienen dan als onderlegger voor de installatietekening. Zo kunnen wij de posities van alle componenten op de juiste manier weergeven.

Lees hier meer over het digitaliseren van bestaand tekenwerk.

2. Installatietekening van het ontwerp

Heb je een eigen ontwerp getekend met pen of potlood, ook dan kunnen wij hier een installatietekening van maken.

Is er geen ontwerp aanwezig? Geen probleem! Wij spreken het project met je door zodat we een plan van aanpak kunnen maken. Op basis van dit plan maken wij duidelijke installatietekeningen.

Uiteraard doen wij alles in overleg. Daarom kun je zelf aangeven welke onderdelen je graag op de tekening wenst. De opties zijn hierbij als volgt:

 • Riolering
 • Water- en gasleiding
 • CV installatie
 • Ventilatie
 • WTW installaties

Indien je dit wenst, kunnen wij het tekenwerk ook in 3D uitvoeren. Zo krijg je een nog beter inzicht in de installaties!

Na het aangeven van jouw wensen maken wij de installatietekening van het ontwerp. Je ontvangt dan:

 • Plattegronden nieuwe situatie
 • Materiaallijsten
 • (Eventueel) 3D tekening

3. Montagetekening

Bij het uitvoeren van een project is de montagetekening ook van groot belang. Deze is namelijk gedetailleerder dan een ontwerptekening. Bij een montagetekening ontvang je de volgende onderdelen:

 • Plattegronden nieuwe situatie
 • Doorsnedes nieuwe situatie
 • Detailtekening schaal 1:5 of 1:10
 • Materiaallijsten
 • (Eventueel) 3D tekening

4. Revisie tekenwerk

Naast het complete pakket dat wij bieden, kun je bij ons ook terecht voor revisie tekenwerk. Je levert ons dan de bestaande tekeningen en een opnametekening. Deze voegen wij nauwkeurig voor je samen tot een gereviseerd tekeningenpakket.

Offerte aanvragen

Ben je overtuigd om je installatietekeningen te laten verzorgen door start-bouwproject? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt van ons altijd binnen 24 uur reactie én een gepersonaliseerde offerte.